De Tesla Semi is waarschijnlijk voor volgend jaar

Het gaat voor alle duidelijkheid niet over een officiële communicatie van het bedrijf, maar wel over een hardnekkig gerucht: de (kleinschalige) serieproductie van de Tesla Semi zou nog voor het einde van dit jaar worden opgestart.


Deze informatie is afkomstig van de website Teslarati (die zoals de naam doet uitschijnen, alle ontwikkelingen rond het bedrijf van Elon Musk op de voet volgt) en is gebaseerd op een e-mail dat de onderneming heeft uitgestuurd naar de bedrijven die eerder een bestelling plaatsten. De productie van de eerste exemplaren van de Tesla Semi zou van start gaan in de tweede helft van dit jaar. Deze productie zou plaatsvinden in de huidige installaties van de constructeur, aangezien er nog geen specifieke fabriek werd gebouwd voor de productie van de Semi.


Momenteel gaat het nog over enkele prototypes die nog altijd worden getest voor uiteenlopende transporttoepassingen, maar de eerste reeks modellen zijn bestemd voor bedrijven die al in 2017 een bestelling hebben geplaatst. Als we Teslarati mogen geloven zouden er al 2.000 exemplaren van de Tesla Semi zijn besteld.10 views0 comments