[FOTO] Unieke Volvo FH4 van Bram Buys is ‘Mooiste Volvo Truck’ van België

De Volvo FH4-500 6X2 van Bram Buys (firma IntraBu - Buggenhout) is dinsdagavond verkozen tot ‘Mooiste Volvo Truck’ van België. Buys wist met zijn truck de meeste punten te scoren tijdens de verkiezing van Passion4Trucks, een initiatief van Transportmedia. Ferre Cools (Fecotra) en Jurgen Lins (LJD Trans) eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Sinds eind juni konden kandidaten hun Volvo Truck inschrijven voor de verkiezing van Passion4Trucks. Na een online stemcampagne en het oordeel van de jury werden Buys, Cools en Lins verkozen tot de drie finalisten. Hierin bleek Buys met zijn opvallend gele FH4-500 aan het langste eind te trekken.

RAL-kleuren met geel en bruin “Er rijdt er zo maar eentje rond in België”, zegt Bram Buys fier. “Het is mijn eigen creatie. We zijn in eerste instantie op zoek gegaan naar RAL-kleuren omdat die gemakkelijk bij te spuiten zijn. Geel is de basiskleur geworden omdat het fris en opvallend is. We hebben de truck eerst in 3D laten uittekenen, zodat we op voorhand wisten hoe hij eruit zou zien.”

Achteraf was Buys opgetogen. “Ik ben er echt heel blij mee. Ik had het niet verwacht want het waren toch wel twee zware kandidaten. Eigenlijk verdienen we het allemaal”, besluit hij.

De prijsuitreiking, onder leiding van acteur Marijn Devalck, werd volledig gefilmd en wordt tijdens de weekends van 5-6 en 12-13 september getoond in het programma ‘Passion4Trucks Roadshow’ op Kanaal Z.93 views0 comments