Love2Truck 2020: Erik Leysens (NL)

Ben je trots om vrachtwagenchauffeur te zijn? Wat maakt jouw job zo uniek? Elke dag opnieuw kunnen genieten van het allerbeste uitzicht vanop een ereplaats achter het stuurwiel. Ik heb mijn passie kunnen doorgeven aan mijn 23-jarige zoon die intussen ook alweer 4 jaar chauffeur is in hart en nieren. Elke dag opnieuw mensen kunnen blij maken met een levering dakpannen die ik persoonlijk los met m’n kraanwagen aan hun nieuwe (t)huis.

De 'meeste gepassioneerde chauffeur' is uiteraard een zeer gemotiveerde chauffeur. Wat is het geheime ingrediënt in jouw dagelijks enthousiasme? Elke avond met plezier gaan slapen om dan telkens weer met een glimlach op te staan om aan de dagtaak te beginnen. Elke dag opnieuw mijn jarenlange ervaring kunnen doorgeven aan jonge en nieuwe collega’s. Door een zeer defensieve rijstijl medeweggebruikers behoeden voor ‘stommiteiten’ die ze toch wel vaak begaan. Als syndicaal afgevaardigde er mee voor zorgen dat alle collega’s zich goed voelen in hun vel.

De ‘meest gepassioneerde chauffeur’ is per definitie ook een verkeersveilige chauffeur. Hoe verwezenlijk jij dit in de praktijk? Als driver instructor begeleid ik collega’s tot het bekomen van een defensievere en zuinigere rijstijl. Zelf rij ik nooit sneller dan 85 km/h waardoor ik steeds een ruime tussenafstand creëer. Geen stress dus. Door gebruik te maken van de spiegelafstelplaats op het bedrijf. Ervoor te zorgen dat de truck steeds in perfecte technische conditie is. Ik heb steeds reserve lampjes, luchtslangen, handjes, e.d. bij om kleine herstellingen uit te voeren aan de truck of de oplegger. De nodige aandacht schenken aan het lading zekeren. Ook in het privéleven deze passie door te geven aan de kinderen.

Als vrachtwagenchauffeur heb je een geweldige en variërende job. Welk unieke gebeurtenis maakte jij ooit mee? Kon jij ooit op een uitzonderlijke manier de passie voor jouw job tonen? In 2016 heb ik deelgenomen aan een uitzending van Kijk Uit in het kader van het Truckveilig-label. De film kan je bekijken op : https://www.youtube.com/watch?v=8p1xxeQ0p0s&t=188s Het Truckveilig label persoonlijk mogen ontvangen van minister Weyts op het Truckveilig-gala te Brussel. Samen met men zoon een fotoreportage mogen meemaken voor de VSV in het kader van de Truckveilig campagne. Deze foto’s zijn gebruikt voor diverse mediacampagnes van de VSV. In 2018 de hoofdrol gespeeld in een filmopname in het kader van de Beloofd.be campagne van de VSV. Met onderwerp niet gsm’en achter het stuur. Te bekijken op : https://www.youtube.com/watch?v=bn1DOMXXy24 Op een gemeentelijk opendeurdag met de vrachtwagen dodehoek initiatie gegeven aan al de geïnteresseerden. Met de truck op de gemeentelijke basisschool dodehoek initiatie gegeven aan de hogere klassen. Reeds 5x deelgenomen aan de Renault-optifuel Challenge met als beste resultaat een 4de plaats. In mei 2016 een grote reportage mogen meemaken met Truckstar, het truckersmagazine. 8x Deelname aan Truckers voor kinderen. Een evenement waar kinderen kunnen meerijden met de truck. 2 interviews op Radio 1 en Radio 2 mbt verkeersveiligheid met vrachtwagens. Als syndicaal afgevaardigde het voorstel gedaan tot het plaatsen van een spiegelafstelplaats. Deze is intussen ook geplaatst.


3 views0 comments