Love2Truck 2020: Ron Vaes (NL)

Ben je trots om vrachtwagenchauffeur te zijn? Wat maakt jouw job zo uniek? De wagen onder mij voelen op de weg. De vrijheid die je hebt in deze job. Elke dag weer iets nieuws beleven en de liefde voor de vrachtwagen daar doe ik het voor


De 'meeste gepassioneerde chauffeur' is uiteraard een zeer gemotiveerde chauffeur. Wat is het geheime ingrediënt in jouw dagelijks enthousiasme?

Is het nu een standaard wagen of eentje met een speciale looks. Voor beide kan ik me volledig geven. Elke dag door je voorvenster naar de wereld kunnen kijken en je wagen door het verkeer sturen in al dan niet moeilijke omstandigheden geeft een enorme kick. De verantwoordelijkheid hebben over wagen en vracht maakt dat ik elke dag met super veel plezier ga werken. Als je dan bij een firma terecht komt waar je je thuis voelt moet dat echt niet meer zijn om heel gelukkig te zijn in je werk.

De ‘meest gepassioneerde chauffeur’ is per definitie ook een verkeersveilige chauffeur. Hoe verwezenlijk jij dit in de praktijk? Door volledig op te gaan in het werk dat je doet. En samen met de tools die de hedendaagse wagens je bieden ga ik er elke dag voor om het zo veilig mogelijk te doen. Ook respect voor de wegcode en je medeweggebruikers zorgen ervoor dat het veiliger wordt op de baan, een positieve ingesteldheid is volgens mij zeer belangrijk voor de veiligheid. Leren kijken naar de vele medeweggebruikers die het wel met respect en goed doen heeft er voor gezorgd dat ik de minderheid van wegpiraten beter kan verwerken. Laat ze maar doen denk ik dan ooit komen ze wel tot inkeer.

Als vrachtwagenchauffeur heb je een geweldige en variërende job. Welk unieke gebeurtenis maakte jij ooit mee? Kon jij ooit op een uitzonderlijke manier de passie voor jouw job tonen? In al die jaren is er natuurlijk een gans boek vol verhalen gegroeid. Van mooie feestjes met werkgevers en zeer goede collega’s en werken gehad die ik nooit had willen missen in men leven tot ellende op de baan, verstekelingen in de wagen noem maar op. Het mooiste en beste wat mij tot nu toe is kunnen overkomen in deze geweldige job is dat ooit mijn echtgenote na 19 jaar tussen de fabrieksmuren gezeten te hebben tegen mij zei ‘Ik zou ook graag willen gaan rijden’. Na de nodige omscholing ging ze dan ook de baan op en rijdt nu toch al meer dan 10 jaar met de vrachtwagen en nu bijna 8 jaar bij dezelfde werkgever dan ik zelf. Als je 2 zonen dan mee in het beroep stappen en dit nu ook al jaren met plezier doen kan je toch wel stellen dat dit leven als chauffeur wel echt de moeite kan zijn. Ik raad iedereen aan die het echt met hart en ziel wil doen. GEWOON DOEN!

20 views0 comments